5 podiums uit 4 racesrondes IDM kampioenschap; verslag wedstrijden WorldSBK en IDM races

Gepubliceerd op 30 juli 2024 om 22:25

De afgelopen periode hebben de races in het WorldSBK plaatsgevonden op het TT circuit in Assen, het circuit van Misano (Italië) en in het Tsjechische Most. Ook in het IDM kampioenschap heb ik races gehad in Oschersleben, Most en op het Schleizer Dreieck. Inmiddels heb ik in het Duitse IDM kampioenschap uit 4 racesrondes maar liefst vijf podiums behaald, met vijf keer een tweede plaats! In dit kampioenschap sta ik momenteel op een tweede plaats!

Thuisrace op het TT circuit van Assen 19-21 april jl.

Na de succesvolle races in Barcelona waar ik op P8 en P11 wist te eindigen (en in race 2 zelfs meerdere malen op de koppositie te vinden was), zijn we met het team Flembbo-PL Performances vol vertrouwen het weekend in Assen gestart. In de vrije training wist ik op P7 te eindigen. De kwalificatie was lastiger en eindigde ik op P16. In race 1 wist ik dit goed te maken en uiteindelijk op P6 te eindigen. Mooie WK-punten in het kampioenschap! Ook race 2 was een super goede race en wist ik mij weer snel in de kopgroep te positioneren. Helaas ging het 4 bochten voor de finishvlag mis. Ik probeerde enkele rijders te passeren voor een podiumplaats, echter kwam de groep net teveel naar buiten, waardoor ik met mijn band nét het gras raakte en daardoor een highsider kreeg. Helaas geen punten in deze wedstrijd, maar we lieten wederom zien voor het podium te kunnen gaan. Dankzij de goede bescherming van de GMoto-pakken van CascoSportivo met airbags, de helms van Nolan en de laarzen van Fúsport, ben ik veilig gebleven!

Ontzettend leuk was het om in Assen vele sponsoren, vrienden en familie te zien. Ondanks ik weinig tijd heb om iedereen uitgebreid te spreken, ben ik iedereen zo ontzettend dankbaar voor hun support!

IDM kampioenschap

Direct na Assen zijn we van 26-28 april jl. met het Freudenberg KTM-Paligo Racing Team gaan testen met de KTM op het circuit van Most. Ik heb deze dagen goed kunnen gebruiken om te wennen aan de KTM en te werken aan de afstelling. Het weekend erna zijn we afgereisd naar het circuit van Sachsenring voor de eerste races in het IDM kampioenschap. De eerste race was een fantastische race die ik mocht afsluiten met een eerste podium op P2! Race 2 was een natte race, helaas ging ik hierdoor onderuit. Ik wist wel verder te gaan met de motor en eindigde op een P9. De races in Most gingen niet helemaal zoals gehoopt. Na goede vrije trainingen welke ik op P1 wist te eindigen, was de kwalificatie iets minder, met een P3 positie. In de eerste race werd ik er in de eerste ronde vanaf gereden. Hierdoor was mijn wedstrijd voorbij. Ik wist wel verder te rijden om nog punten te scoren. In race 2 werd ik derde. Op de Schleizer Dreieck, welke races plaatsvonden van 26-28 juli jl. wist ik maar liefst tweemaal op de 2e plaats te eindigen en ging ik naar huis met een dubbel podium! In het Duitse IDM-kampioenschap sta ik momenteel op de tweede plaats.

World SBK kampioenschap

Na de succesvolle races in Barcelona en Assen, waren wij klaar voor de races op het circuit van Misano (Italië). Daar bleken andere teams een stap te hebben gemaakt met de motor. In de kwalificatie wist ik desondanks op P11 te eindigen. Op zich geen slecht uitgangspunt. Echter in de races bleek dat onze motor op de rechte stukken het tempo niet kon volgen. Met een teleurstellende P17 en P18 gingen wij zonder punten naar huis. Ook in Tsjechië verliep de start nog niet naar wens. Met een 20e startpositie wist ik dat er werk aan de winkel was in de races. In de eerste race heb ik in ronde 9 helaas de motor naar binnen moeten sturen vanwege technische problemen. Nadat het team hard had gewerkt aan de motor, gingen wij zondag met goede moed van start in race 2. De motor was nog niet waar wij deze willen hebben, maar al stukken beter. Met een P11 resultaat toch nog wat WK-punten mee naar huis genomen. De volgende wedstrijd in het WK is van 9-11 augustus a.s. in Portimão. Wij hopen dan weer in de top 10 mee te kunnen doen!

Daarnaast kijk ik uit naar de races op het TT circuit van Assen in het IDM kampioenschap van 16-18 augustus a.s. Ik hoop hier ook weer vele fans en bekenden te kunnen ontmoeten!